14.4 C
София
вторник, април 16, 2024
НачалоБългарияБалкан върна в България Дивон Уошингтън (видео)

Балкан върна в България Дивон Уошингтън (видео)

Американецът познава атмосферата в Ботевград

Балкан също направи допълнение към състава си по време на паузата за националните отбори. От клуба обявиха, че ще разчитат на Дивон Уошингтън, който е подписал договор до края на сезона. 

Роден е на 29 март 1989 г. във Вирджиния Бийч, щата Вирджиния. Висок е 204 см. и играе на позиции 4 и 5. Завършва гимназията „Кемпсвил“ в родния си град, а след това продължава образованието си в Охайо Стейт. На колежанско ниво се превръща в един от основните реализатори на тима си с общо 1061 точки.

Професионалната му кариера преминава през турския Гилесим, немския Велс, японските Кумамото, Нишиномия и Шинсу, гръцките Кими и Лариса, финландския Карху, унгарския Фалко и македонския Работнички.

Дивон Уошингтън е познат на родните фенове от периода си в Балкан през 2017/2018, като тогава играе под ръководството на Небойша Видич. Тогава с ботевградчани той достигна до финал в НБЛ, където финишира със сребро и средни показатели от 13.6 точки и 6.5 борби.

Вижте го сами:

ПрезGoogle
ИзточникBalkan-basket.com
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани