7.4 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоБългарияБалкан взе Мистър Баскетбол на Минесота (видео)

Балкан взе Мистър Баскетбол на Минесота (видео)

Сияни Чеймбърс ще се присъедини към състава на ботевградчани

Балкан си осигури услугите на ново попълнение. От официалния сайт на клуба обявиха, че към селекцията на Йовица Арсич ще се присъедини Сияни Чеймбърс.

Роден е на 14 декември 1993 г. Висок е 183 см. и тежи 77 кг. Играе на позиция 1. Първите си стъпки в играта прави в гимназията “Хопкинс” в  Минетонка, щата Минесота. На сметката си има две титли от щатското първенство през 2010 и 2011 г. През 2011 г. и 2012 г. попада в Идеалния отбор. Избран за Мистър Баскетбол на Минесота преди осем години.

На колежанско ниво Сияни Чеймбърс продължава в престижния университет Харвард. С тима от висшето учебно заведение има злато от конференцията Айви, като впоследствие е избран за Новобранец на годината. Получава редица отличия, като е сред претендентите за спечелването и на наградата на Боб Коузи, която се дава всяка година на Най-добрия защитник в страната.

Професионалната кариера на американеца стартира през 2017 г. в австрийския Велс, а след това преминава през немския Гисен. През 2019/2020 той носи екипа на холандския Ден Бош, с който записва средно по 8.5 точки, 2.3 борби и 5.7 асистенции в общо 22 мача.

Вижте го сами:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани