12.4 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияБалкан без проблеми срещу Академик (видео)

Балкан без проблеми срещу Академик (видео)

7 поред за ботевградчани в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан постигна седма поредна победа в НБЛ. Пред своята публика в „Арена Ботевград“ отборът, воден от Преслав Пешев, не срещна трудности срещу Академик Пловдив след 89:59 в първия мач от 10 кръг в родния елит.

И ОЩЕ: Ботевградчани вече са баланс от 7-2 и се изкачиха на второ място, като същия актив има и Спартак Плевен. Селекцията на Йордан Янков е на 11-та позиция с 1 успех и 8 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Николай Грозев поведе колоната на реализаторите за Балкан с 16 точки и 6 борби. Мануел Суарес бе близо до трипъл-дабъл – 15, 13 борби и 8 асистенции. Димитър Димитров вкара 13 точки. Павлин Иванов и Калвин Годфри се разписаха съответно с по 12 и 10, като първият направи и 5 асистенции.

Александър Милов и Махмут Давидов бяха най-резултатни за Академик с по 12 точки, като последният грабна и 9 борби. Първи минути за пловдивчани изигра гардът Джейлън Минет, който се отчете с 3 точки и 1 борба.

КЛЮЧЪТ: Шампионите започнаха силно и чрез Николай Грозев, Павлин Иванов, Димитър Димитров и Христо Захариев стигнаха до двуцифрен аванс след 10 минути игра – 23:6. „Зелените“ не спряха дотук и до почивката направиха преднината си 27 точки, фиксирайки 49:22 в своя полза. До финалната сирена нищо не успя да спре домакините да стигнат до победата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 17 декември Балкан ще приеме Спартак Плевен, докато същия ден Академик Пловдив ще излезе срещу ЦСКА.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

6 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани