10.8 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияБавни и яростни спечели регион Център на ББЛ А група

Бавни и яростни спечели регион Център на ББЛ А група

В решителния мач тимът от Плевен се наложи Локомотив Горна Оряховица

Бавни и яростни спечели регион Център на ББЛ А група и се класира за националните финали през следващата седмица, където ще премерят сили най-добрите отбори през сезона. В решителния мач за титлата тимът надви убедително Локомотив Горна Оряховица с 80:54 на свой терен в зала „Балканстрой“ в Плевен и приключи без загуба в региона си през сезона.

След равностойно начало на мача, домакините завършиха първата част със серия от 23-5 и след десет минути игра водеха с 27:12. Въпреки че резултатността през втория период спадна, преднината на Бавни и яростни продължи да расте и на почивката тимът се откъсна с 44:17. Гостите смъкнаха разликата под 20 точки в началото на второто полувреме, но преди последната част съперникът им увеличи за 66:38. В оставащото време играта продължи да бъде сравнително равностойна, като плевенският тим нямаше проблем да спечели убедително.

Денислав Трифонов завърши със 17 точки и 7 борби за победителите. По 13 точки отбелязаха Максим Генов и Венцислав Георгиев (11 борби), Александър Илиев се отчете с 11 точки, 10 има Христо Ангелов. За съперника Тони Прокопиев вкара 15 точки, Фурууа Брендакс записа дабъл-дабъл от 11 точки и 12 борби, а с 10 точки и 7 борби се отчете Радостин Папазов.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани