17.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоБългарияАсен Великов пред BBALL.BG: Очакванията ми са да станем шампиони в Балканската...

Асен Великов пред BBALL.BG: Очакванията ми са да станем шампиони в Балканската лига

Надявам се до края на ноември да бъда във формата, която искам, сподели капитанът на Левски

Асен Великов наскоро се завърна в игра след дълго отсъствие от терените, заради контузия. Гардът все още се опитва да си върне най-добрата форма, като се надява това да се случи колкото се може по-бързо, за да помага на своя Левски, чиято капитанска лента отново е поверена на него.

Пред BBALL.BG Асен Великов сподели как се чувства отново на паркета, какъв Левски иска да вижда, както и какво смята за конкуренцията в родния шампионат и в Delasport Балканска лига. Ето и какво каза той:

– Мина вече известно време от началото на сезона. Как се чувстваш след дълъг период извън терените?

– Радвам се, че мога отново да съм на терена. Чувството е много хубаво и приятно. Далече съм от формата, в която искам и трябва да бъда, чисто физически и баскетболно. Най-хубавото е, че коляното ми е добре. Чувствам се здрав. Мисля, че имам още малко време до формата, в която искам и трябва да бъда.

– Колко близо си до формата си, в която се намираше преди контузията? 

– Не знам, надявам се да е малко. С всеки изминал ден се чувствам все по-добре. Няма как да дам някаква точна прогноза. Тренирам много здравo. Надявам се в близките 20 дни, в паузата около националните отбори, да мога да наблегна още на физическата подготовка. Надявам се до края на ноември да бъда във формата, която искам и в която се чувствам комфортно.

– Въпреки промените и забавянето около оформянето на състава, как виждаш Левски към днешна дата?

– Радвам се, че успяхме да направим един добър отбор. Тепърва ще показваме все по-добра игра. Да, имаше период, в който имаше неизвестности, но се надявам този период да е преминал. Сега ставаме много по-конкурентноспособни, както на тренировки, така и в мачовете срещу преките ни съперници. Времето ще работи за нас. С всеки изминал двубой отборът ще се представя все по-добре и по-убедително.

– Какво е мнението ти за конкуренцията в българския шампионат?

– Преди началото на сезона смятах, че ще има отново едно такова разделение на първи пет и втори пет отбора, но към днешна дата ми се струва, че са доста изравнени и равностойни силите. Берое победи Балкан, а бе на косъм да загуби във Варна. Тази година ще има доста интересни и оспорвани мачове. Ако даден отбор не излезе максимално концентриран и мобилизиран, може да загуби от всеки един състав. Може би Шумен е по-слаб, но това е, защото отборът е нов в лигата и нямат толкова опит. Трябва им време. Смятам, че с напредването на сезона ще заиграят по-добре. Надявам се хората да са доволни от баскетбола, който отборите показват, както и мачовете да са оспорвани и да привличат повече интерес.

– Левски се завръща в Delasport Балканска лига след тригодишна пауза. В турнира има тимове от Балканите и от Израел. Какви са твоите очаквания?

– Очакванията ми са да станем шампиони в Балканската лига. Това са моите амбиции и желания. Надявам се, че те съвпадат с тези на момчетата и ръководството. Безспорно с присъствието на израелските отбори лигата придоби по-различен опит и това е положително, както за самия турнир, така и за българските тимове, които участваме в нея. Срещаме се с отбори от Израел, които в годините винаги са показвали близък до американския стил на игра. Играят с доста американци. Ще се получат интересни мачове, а в завършващата фаза на Балканската лига, в края на сезона, със сигурност ще бъде доста интересно. За българските тимове също е много добре да участваме в такъв турнир, отколкото само в НБЛ.

– Предстои ви мач с Балкан в Ботевград. Какъв Левски искаш да видиш?

– Искам да видя Левски такъв, какъвто искат да го виждат всички привърженици и състезатели – агресивен, да не се предава, фокусиран, с максимално раздаване в защита. Мисля, че в нападение имаме качествата и изпълнителите да се противопоставим на Балкан. Радвам се, че ще имаме възможност да играем пред фенове, защото през миналия сезон почти играхме без тях. В Ботевград привържениците са на страната на Балкан, но все пак е по-приятно да виждат гостуващия отбор. Надявам се да се получи един хубав и интересен двубой, а ние да се раздадем максимално. Ако сме максимално агресивни, както в защита, така и в нападение, ще спечелим.

– Публиката се завърна в залите в България. Какво е усещането да играете отново пред фенове?

– Миналият сезон завършихме с публика. Сега имахме няколко контролни срещи и 1-2 официални мача без привърженици, след което те се завърнаха в залите. Определено е приятно и се надявам с напредването на времето да има все повече публика в залата и дано да няма вече такива ситуации, в които виждаме празни седалки, да се чуват само наставленията на треньорите. Това не е добре нито за нас, нито за баскетбола като цяло. Надявам се да има все повече фенове и малко по малко животът да се върне към нормалния си ритъм.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани