4.6 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоНБААрестуваха 18 бивши играчи от НБА заради измама за милиони долари

Арестуваха 18 бивши играчи от НБА заради измама за милиони долари

Обвиняемите са предявили фалшиви искове за медицински и стоматологични разходи, които никога не са получавали

18 бивши баскетболисти от НБА са обвинени в измама със здравни застраховки. Според NBC New York, използвайки тази схема, те са присвоили няколко милиона долара.

Според информацията, обвиняемите са предявили фалшиви искове за медицински и стоматологични разходи, които всъщност никога не са получавали. Това се е случвало чрез програмата за здраве на играчите от най-силното първенство в света.

Инициатор на идеята е бившият баскетболист на Бостън Терънс Уилямс, а сред участниците са още Себастиан Телфеър, Алън Андерсън, Уил Бейн, Мелвин Ели, Кристофър Дъглас-Робъртс, Тони Ротън, Си Джей Уотсън, Милт Паласио, Антоан Райт, Рубен Патерсън, Еди Робинсън, Грегъри Смит и Джемарио Мун. Част от схемата са били още Шанън Браун, Глен Дейвис, Тони Алън и Дариус Майлс.

Терънс Уилямс и съучастниците му са поискали да им възстановят общо $3.9 млн., като са успели да получат $2.5 млн. от тях. Самият Уилямс организирал всичко с помощта на персонал от програмата за медицинска подкрепа към НБА, като платил по $23 000 на всеки един от служителите.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани