5 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоЕвропа"Арена Армеец" отново отваря врати за баскетбол

„Арена Армеец“ отново отваря врати за баскетбол

За втора поредна година България ще приеме един от турнирите в квалификацията за Шампионската лига

България отново ще приеме турнир от квалификацията за Шампионската лига. След като преди година „Арена Ботевград“ бе домакин на „балона“, сега тази чест заслужи София.

Снимка: LAP.BG

Левски Лукойл ще се бори за място в групите на Шампионската лига у дома, а срещите ще се играят в „Арена Армеец“, съобщава официалният сайт на надпреварата. Това ще се случи между 14 и 18 септември. Съперник на шампиона на България в първия ден от 1/4-финалите ще бъде украинския Прометей.

След около месец и половина в столицата ще пристигнат още Парма (Русия), Апоел Ейлат (Израел), Льо Ман (Франция) и Опава (Чехия). Ако отстрани Прометей, Левски Лукойл ще играе срещу Опава във втория кръг на пресявките. В случай че прескочат и това изпитание, „сините“ ще спорят срещу по-добрия от Льо Ман/Парма – Апоел Ейлат във финала на 18 септемри.

Само един от тези отбори ще стигне до групите на Шампионската лига. Редовният сезон в турнира ще стартира на 4 oктомври.

Левски Лукойл срещу испанци, италианци и германци, ако прескочи квалификацията в ШЛ (видео)

Левски Лукойл започва битката за място в Шампионската лига срещу украинци (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани