11.7 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоНБААнтъни Дейвис съсипа Денвър с тройка в края (видео)

Антъни Дейвис съсипа Денвър с тройка в края (видео)

Крилото повтори Робърт Ори, Лейкърс поведоха с 2-0 във финалите на Запад

КАКВО СЕ СЛУЧИ: С екипите в чест на легендата Коби Брайънт, Лос Анджелис Лейкърс грабнаха победата в мач №2 от финалите в Западната конференция на НБА. За нея се погрижи Антъни Дейвис, който с тройка в последните секунди оформи крайното 105:103.

НАЙ-ДОБРИ: Героят Дейвис приключи с 31 точки и 9 борби за Лейкърс. Крилото бе автор на последните 10 точки на тима си в двубоя и общо 22 през второто полувреме, като го спаси от завръщането на съперника.

От неговите съотборници Леброн Джеймс го последва с 26 и 11 борби. Дани Грийн и Кентавиус Колдуел-Поуп се разписаха с по 11 точки.

Никола Йокич бе най-добър за Денвър с 30 точки, 6 борби и 9 асистенции. Джамал Мъри отбеляза 25 плюс 6 борби. Майкъл Портър Джуниър остана с 15 точки.

ПОВРАТНА ТОЧКА: Нъгетс изоставаха с 16 точки, но се стегнаха и направиха пълен обрат след серия от 11-0 на Никола Йокич, който бе автор и на коша, извел отбора му напред със 103:102 20 секунди преди края. 0.2 секунди преди сирената Рейджон Рондо прати топката към Антъни Дейвис, който отбеляза ключовата тройка, дала успеха на Лейкърс. Завършекът на двубоя накара треньорът на “езерняците” Франк Вогъл да възкликне: “Това е изстрел, който Коби би ударил.

И ОЩЕ: Антъни Дейвис стана първият играч на Лейкърс с победен кош зад дъгата със сирената във финали на конференцията от 18 години насам. За последно това прави 7-кратният шампион в НБА Робърт Ори на 26 май 2002 г. срещу Сакраменто.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до четири победи от седем двубоя. Мач №3 между Лейкърс и Денвър ще бъде на 23 септември.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕЙКЪРС – ДЕНВЪР

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани