18.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоНБААндре Игуодала – човекът на финалите в НБА (видео)

Андре Игуодала – човекът на финалите в НБА (видео)

Бившият възпитаник на университета Аризона за шеста поредна година в битката за златото

Андре Игуодала донесе късмет на Маями, който си осигури участие във финалите в НБА за първи път от 2014 г. насам. Само няколко месеца след като се присъедини към “горещите”, 36-годишният баскетболист помогна на тима си да си проправи път до битката за златото в лигата срещу Лос Анджелис Лейкърс.

198-сантиметровото крило ще участва в последния етап на плейофите в най-силното първенство в света за шеста поредна година. Това се случи само седем месеца, след като Андре Игуодала бе трейднат от Мемфис, където отказваше да играе. Като част от сделката той се съгласи да удължи договора си с Хийт с още две години срещу $30 млн.

Оказва се, че гласуваното доверие към него е оправдано, тъй като опитът на Избор №9 в драфта на НБА на Филаделфия от 2004 г. бе от полза на Маями за успеха в последния сблъсък срещу Бостън със 125:113. Андре Игуодала се включи от пейката за тима от Флорида, като се разписа с 15 точки, 3 борби, 1 асистенция и 2 откраднати топки за 28 минути. При стрелбата си от игра той бе 5/5, включително 4/4 от тройката, както и 1/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Бившият възпитаник на университета Аризона ще влезе във финалите в НБА със самочувствието на участник в последните пет серии за шампионската титла. В тях Андре Игуодала завоюва пръстени с Голдън Стейт през 2015, 2017 и 2018 г., като преди пет години става и MVP на финалите в лигата.

Всъщност, последното десетилетие не минава без присъствието на Маями или на Игуодала във финалите в НБА. “Горещите” са сред финалистите в най-силното първенство в света от 2011 до 2014 г., а след това е времето на Иги. Тази година също няма да е изключение, но този път те са заедно.

Вижте го сами:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани