9.7 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоЕвропаАнадолу Ефес изпълни най-важната си задача (видео)

Анадолу Ефес изпълни най-важната си задача (видео)

Василие Мицич продължава с турския гранд още три сезона

Анадолу Ефес изпълни целта си и ще задържи един от най-важните си играчи. Oт клуба обявиха, че Василие Мицич е удължил договора си с още три години. 

Tова означава, че 27-годишният баскетболист ще остане част от турския гранд до 2024 г. През есента той ще стартира своята четвърта година с екипа на Анадолу Ефес, с който триумфира в Евролигата през миналия сезон, като стана MVP на 2020/2021 и на финалите в турнира.

Интерес към него не липсваше и от НБА в последно време. Правата на сърбина се държат от Оклахома, който следеше изявите му. Към Стария континент заради него поглеждаха и от Чикаго, но в крайна сметка Мицич е взел решение да продължи с Ефес.

Във визитката си гардът има 2 шампионски титли на Турция, както и Купа и Суперкупа на южната ни съседка. Освен това, е носител на трофея в Адриатическата лига с Цървена звезда през 2016 г., както и шампион на Сърбия през същата година. Печели и златото в Литва с Жалгирис през 2018 г., както и Купата на страната.

В кариерата си преминава още през Мега Лекс, Байерн Мюнхен и Тофаш. Сребърен медалист със Сърбия от Евробаскет 2017.

Вижте го сами:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани