10.2 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоЕвропаАнадолу Ефес включи на висока скорост в Тел Авив (видео)

Анадолу Ефес включи на висока скорост в Тел Авив (видео)

Осми триумф за турския гранд в Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Анадолу Ефес записа втори пореден и общо осми успех в Евролигата през 2021/2022. Селекцията на Ергин Атаман се наложи над Макаби Тел Авив с 92:78 като гост в двубой от 16 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент. Турският гранд има в актива си и 8 загуби, като заема осмо място в класирането, докато израелците са 12-ти с баланс от 7-9.

НАЙ-ДОБРИ: Шейн Ларкин нямаше спиране за Анадолу Ефес и наниза 26 точки, като бе 6/7 от тройката, в добавка към 6 борби и 6 асистенции. Тибор Плайс остави срещу името си 15. С по 10 точки се разписаха Илайджа Брайънт, Адриен Моерман и Крунослав Симон.

Анте Зизич бе най-добър за Макаби Тел Авив с 23 точки и 6 борби. Джеймс Нънали се отчете с 14. Кийнън Еванс остана с 12 точки и 9 асистенции.

КЛЮЧЪТ: Домакините бяха по-добри в първите 10 минути, като излязоха напред с 27:20. През втория период Шейн Ларкин се развихри и вкара 12 точки за осем минути, за да изведе Ефес до обрат за 50:47. До финалната сирена гостите не изпуснаха водачеството.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 22 декември Анадолу Ефес ще приеме Цървена Звезда, а ден по-късно Макаби Тел Авив ще играе срещу Зенит.

СТАТИСТИКА ОТ МАКАБИ ТЕЛ АВИВ – АНАДОЛУ ЕФЕС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани