18.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоБългарияАлекс Симеонов парафира с ЦСКА

Алекс Симеонов парафира с ЦСКА

Крилото с нов отбор в НБЛ

ЦСКА не спира с трансферите. В редиците на „армейците“ при завръщането им в НБЛ през есента ще бъде и Алекс Симеонов, обявиха от клуба в социалните мрежи.

203-сантиметровото крило е част от състава на Рилски спортист в последните два сезона. Със самоковци има 2 Купи на България, 1 Суперкупа и две сребърни отличия в НБЛ.

През 2021/2022 Алекс Симеонов записва средно по 10.9 точки, 6 борби и 1.4 асистенции в 39 мача на Рилецо във всички турнири у нас, както и средни показатели от 11.3 точки и 6.8 борби в 6 срещи във ФИБА Къп.

Алекс Симеонов има още периоди в Левски, Академик Благоевград, младежки национален отбор в НБЛ, Берое и Балкан в България. В чужбина играе за испанския Гипускоа, исландския Валур и шведския Бораш. Със „сините“ има титла в НБЛ плюс 2 Купи на страната и 2 трофея в Delasport Балканска лига. Има злато в лига LEB Oro и такова в Швеция.

Алекс Симеонов е петият нов баскетболист в редиците на ЦСКА. Преди него с клуба се договориха Брандън Йънг, Андрей Иванов, Венцислав Петков и Мартин Сотиров.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани