8.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияАлекс Симеонов: За мен отборната игра печели, а не индивидуалната

Алекс Симеонов: За мен отборната игра печели, а не индивидуалната

Тимът ни може да се бори, независимо дали водим с 30 точки или падаме с 10, сподели крилото на Рилски

Второто полувреме играхме по-концентрирано и затова спечелихме мача. През първото те движеха постоянно топката и ни беше трудно. Радващо за нас бе, че във второто полувреме успяхме да ги лимитираме и се извадихме от трудна ситуация. Това бе разковничето, защото ние в мачовете си лимитираме отборите в третата и четвъртата части. Важното е, че го направихме и днес срещу Балкан. Това е добър атестат за това, че тимът ни може да се бори, независимо дали водим с 30 точки или падаме с 10„, сподели баскетболистът на Рилски спортист Алекс Симеонов след успеха над Балкан със 78:74. 

Рилски си осигури първото място в редовния сезон в НБЛ

С идването на Крисчън Джоунс се наложи като стил при тях да овладяват борбата и да изнасят топката, но не да търсят веднага гардовете. Това дава възможност и на защитата да помага и им се отварят шансове за стрелбата. Днес през първото полувреме бяха над 50% от тройката и радващо беше, че ние се държахме все още в мача. На високо ниво, такъв процент е нещо доста съкрушително. Отборите правят скаунтинги, гледат ни. Ние играем отборна защита със доста взаимопомощ и е неизбежно, когато затвориш на едно място, да отвориш на друго“, каза още крилото на самоковци, които си гарантираха първото място в редовния сезон в НБЛ. 

В края на мача ключовото бе, че успяхме да спрем двамата им лидери – Амад Рори и Дерик Маркс, които водят отбора във всеки мач и бяха основна причина Балкан да е в мача през цялото време. Колкото до Митко Димитров, искам да кажа, че той е добър играч, доказал се е в годините. Неговото присъствие се видя – борби, тройки, изключително комплексен играч. Относно индивидуалните сблъсъци, баскетболът е отборен спорт, поне за мен. За мен отборната игра печели, а не индивидуалната„, добави Алекс Симеонов, който оформи дабъл-дабъл – 14 точки и 10 борби.

Относно плейофите и класирането ни от миналата година, смятам, че основното бе, че не бяхме здрави. Когато останалите отбори през сезона имаха проблеми, ние бяхме здрави и печелехме. За жалост, нашият спад дойде в най-неподходящия момент. Тази година имахме спадове, силни серии и пак спадове. Единственото, което смятам, че ще е ключово за всички отбори е играчите да са здрави. Защото, ако на някой му липсва важен човек от ротацията, който да е той, отборът се скъсява и в една дълга серия това започва да тежи“, завърши той.

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани