19.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоБългарияАлександър Янев: Искаме да играем и да радваме публиката

Александър Янев: Искаме да играем и да радваме публиката

С треньорите се опитваме да помагаме на по-младите играчи в тима, признава капитанът на Берое

Берое финишира четвърти на турнира в Плевен. В последния си двубой от надпреварата старозагорци отстъпиха на Спартак с 84:94, а Александър Янев се разписа с 12 точки.

Спартак завърши трети на турнира в Плевен

През второто полувреме показахме по-добра игра, докато в първото и двата отбора играха слабо. Вече бяхме играли срещу Спартак в Стара Загора, където победихме и се получиха по-добри неща. Този път и двата тима искаха мачът да свърши по-бързо, накрая те имаха късмет и вкараха няколко пъти от тройката, с което спечелиха. Опитваме се да подобряваме нашата игра с всеки един мач. Това е целта преди началото на сезона, не гледаме резултатите„, коментира Александър Янев.

Не само по време на самите срещи, но и на тренировките с треньорите се опитваме да помагаме на по-младите играчи в тима. Както и друг път съм казвал, те имат нужда от игрово време, трябва да се налагат, за да станат играчи. Естествено, трябва да изпълняват това, което им е казано. Ако не го правят, ние не можем да им помогнем отстрани. Лично от тях зависи дали ще играят или не“, каза един най-опитният в състава на Берое.

Винаги има отговорност, дори и да не съм капитан в даден отбор. Давам максимума от себе си, независимо къде играя. Мисля, че не само за мен, но и всеки един баскетболист трябва да се раздава на 100%. Нашата игра се подобрява с всяка изминала контрола. Тренираме много здраво от един месец, може би сме малко уморени, но аз смятам, че е по-хубаво е сега да има умора, а след това да ни е лесно по време на сезона. Подготовката върви много добре, важното е да сме здрави и да няма контузии. Надявам се да не спрат първенството и да върнат публиката, защото е важно. Когато започне шампионатът, трябва да играем и да се радваме„, добави крилото.

Аз по-голямата част от миналия сезон го прекарах в Чехия. Мисля, че нивото е малко по-слабо, може би това е така заради ситуацията и бюджетите, но ще бъде по-оспорвано. Черноморец е по-силен, все още не се знае каква е ситуацията с Левски. Спартак е добър отбор, мисля, че ще се получи интересно първенство„, допълни Александър Янев.

Не сме си поставяли цели. Надявам се да сме здрави и да играем повече срещи, както и да се развиват младите играчи в тима. Искаме да играем и да радваме публиката, ако евентуално се завърне в залите“,  каза още капитанът на „зелено-белите“.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани