12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоОще от светаАлександър Тодоров става генерален мениджър на тим от Нидерландия

Александър Тодоров става генерален мениджър на тим от Нидерландия

47-годишният специалист се отдава на ново предизвикателство

Един от най-добрите чуждестранни треньори, оставили своята следа в българския баскетбол, Александър Тодоров ще се отдаде на ново предизвикателство. 47-годишният специалист ще бъде главен мениджър на нидерландския Ландстеде, съобщават от клуба.

За мен е огромна чест да бъда част от Ландстеде. След 25 години като треньор търсех ново предизвикателство. Това предложение е идеалната възможност. Знам, че клубът е съставен от професионалисти и истински фенове на баскетбола. Възможността за работа с такива хора направи решението ми още по-лесно”, казва Александър Тодоров.

Наставникът се отказа от треньорството през май след повече от две десетилетия в професията. В този период той преминава през родните Рилски спортист, Балкан и Левски Лукойл, като в последният е част от щаба. На сметката си има трофея в първото издание на Балканската лига през 2009 г. със самоковци, бронз в същия турнир и полуфинал в НБЛ през 2014 г. с ботевградчани, както и титла в мъжкия елит през 2018 г. със „сините“.

Александър Тодоров работи и с тимовете на МЗТ Скопие, Куманово, Вардар и Карпош Соколи, Пея, Анкара, Динамо Букурещ и Крайова. Бивш селекционер на Северна Македония. Има стаж отвъд океана, в Далас Маверикс.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани