12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългари в чужбинаАлександър Матушев с първи отбор в чужбина

Александър Матушев с първи отбор в чужбина

Крилото ще се присъедини към Баскетбол Академи Лимбург

Александър Матушев ще играе за първи път в кариерата си в чужбина. Крилото на Ямбол ще продължи развитието си в Баскетбол Академи Лимбург, който се състезава в първенството на Белгия и Нидерландия, обявиха от агенцията на играча.

От досегашния отбор на баскетболиста – Ямбол уточняват, че в договора му има клауза, която може да му позволи да се завърне в България като част от състава на ямболии. Бившият младежки национал е имал договор с клуба от града край река Тунджа за още един сезон, но е предпочел да излезе извън родината.

Александър Матушев носи екипа на Ямбол през последните шест години, като се оформя като основна част от мъжкия тим. Именно в родния си град той прави и първите си стъпки в играта.

През 2021/2022 Александър Матушев записва средно записва средно 11.6 точки, 3.4 борби и 2.3 асистенции в общо 29 мача по родните терени. С Ямбол в последната година 21-годишният баскетболист игра 1/4-финал в турнира за Купата на България и в първия кръг на плейофите в НБЛ.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани