10.3 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоБългарияАлександър Дяковски: Целият ни фокус бе върху играта ни в защита

Александър Дяковски: Целият ни фокус бе върху играта ни в защита

Това беше нашият мач, нищо друго не ни интересуваше, заяви треньорът на Спартак

Имаше страшно много напрежение. Всички знаехме какъв беше залогът на този мач. За тази среща мислим още след края на Купата на България. Мога само да поздравя момчетата за невероятната воля и дух, които показаха, въпреки всичките контузии, които се случиха по време на мача. Целият ни фокус за този двубой бе върху играта ни в защита. Първото полувреме показахме много малко от това, което тренирахме, но във второто агресията вече беше различна. Получихме само 36 точки през второто полувреме, докато в първото допуснахме 49. Знаехме, че гостите ще играят с пълни смени срещу нас. След като се получи това с Цветослав Острев в самото начало на мача, играхме доста еднотипно, защото искахме да използваме нашите силни страни на нисък пост с Димитър Маринчешки и оттам да създаваме предимства„, заяви треньорът на Спартак Плевен Александър Дяковски след успеха на тима си над Черно море Тича със 103:98 след продължение.

Черно море Тича получи психологическо предимство, когато Георги Боянов реализира тройка 41 секунди до края. Тогава изглеждаше така, че изпускаме мача, но още веднъж искам да поздравя момчетата за това, което показаха“, коментира наставникът на плевенчани, които прекъснаха серия от седем поредни загуби в НБЛ.

Цветослав Острев имаше леко разтежение в задната част на бедрото и по време на срещата го дръпна по-сериозно. Като цяло нямах намерение да използвам Николай Маринов, защото той тренира от няколко дни. Повече от месец той нямаше никакво движение заради контузията в глезена, а след това и имаше и други проблеми. Поздравявам го и него за това, което показа в края на срещата. Той се превърна в герой, защото има огромно сърце. Баскетболът при него си е там. Даниел Пенков влезе в момент от мача, когато той се решаваше и изигра много добра защита срещу Александър Стойков. Преди това също се представи на ниво в дефанзивен план и получи лично нарушение. Поздравявам го за самочувствието, което показа“, добави Александър Дяковски.

Това беше нашият мач, нищо друго не ни интересуваше. Не мислим нито за срещата с Левски Лукойл, нито за нищо друго. Този двубой ни интересуваше. Сега фокусът ни ще бъде върху това кой може да се възстанови за мача в неделя“, завърши той.

Спартак Плевен излезе победител от драма с продължение с Черно море Тича (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани