5.6 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияАлександър Дяковски: Разликата бе силната игра на Калил Дюкс

Александър Дяковски: Разликата бе силната игра на Калил Дюкс

Има някакви високи очаквания към нашия отбор, въобще не можем да си го позволим, добави наставникът на Спартак

Определено много силната игра на Калил Дюкс, който ни вкара 28 точки, беше разликата. Мачът вървеше равен през по-голямата част, но в един момент имаше доста важни негови отигравания, включително и някои доста далечни и тежки шутове. В същото време нашето нападение през второто полувреме беше една идея по-статично от първото и там изпитвахме доста трудности, като стигнахме до тежки отигравания. Имаме 5 асистенции през второто полувреме и 15 през първото. Това са нещата, но по-важното за мен е, че ние си говорихме нещо в съблекалнята, че основната ни цел е в този мач да изглеждаме като отбор и мисля, че точно така изглеждахме„, коментира наставникът на Спартак Александър Дяковски след загубата от Балкан с 81:90.

Двубоят беше коренно различен от предишния и като игра, и като поведение. Това ни беше основната задача. Тактическите неща в защита и в нападение ни бяха по-скоро на втори план. По-важно ни беше това. Надявам се по-скоро да започнем да побеждаваме тези отбори, но с това поведение, което имахме в този мач като отбор, мисля, че нещата ще станат по-бързо, ако продължаваме по този начин“, смята треньорът на плевенчани, които допуснаха второ поражение в НБЛ през 2021/2022.

„Ники Маринов и Максим Корниенко започнаха да тренират тази седмица, вече имат по три тренировки и ако всичко е наред, от другата седмица ще бъдат вече на максимум. За мача с Черно море очаквам първо да направим една качествена седмица като тренировъчен процес. Може да е банално, но въобще не трябва да ни минава през главата подценяване и че срещата ще бъде лесна. Както и сега, има някакви високи очаквания към нашия отбор, въобще не можем да си го позволим“, каза още Александър Дяковски.

Балкан с победа при завръщането на Станимир Маринов в игра (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани