Александър Дяковски: Последната ни атака беше като на филм, но малшанс

Това ни е най-лудият мач през този сезон, признава треньорът на Спартак

1409

Това ни е най-лудият мач през този сезон. Мога да поздравя момчетата за характера, който показаха. Имаше някои моменти, в които се намирахме в много тежко положение. На моменти нападението ни вървеше много тежко, защото Академик вдигна разликата до 10 точки. Тогава много трудно изглеждаше, че може да се върнем. Върнахме се няколко пъти, както и в продължението, където отново изоставахме със сериозна разлика, но в края стреляхме за победа. Там малшансът не беше на наша страна”, заяви треньорът на Спартак Александър Дяковски след загубата на тима си от пловдивчани с 92:93 след продължение.

В последната ни атака нямахме прекъсване. Ситуацията се разви много добре за нас, защото оставаха 3 секунди и успяхме да изнесем топката в игра под коша на гостите. Ако трябваше да вкарваме топката под нашия, щеше да е почти невъзможно да направим добро нападение. Разви се перфектно, беше точно като на филм, но малшанс“, каза още наставникът на плевенчани относно последната ситуация в мача.

Последните две срещи от второто завъртане са много важни. Радвам се, че програмата за нас се промени и мачът срещу Ямбол бе изместен. Щеше да е много тежко, ако трябваше да изиграем два двубоя в рамките на три дни. Ще използваме тази почивка, за да се възстановим и подготвим за следващата ни среща с Черноморец“, допълни Александър Дяковски.

Мартин Маринов има травма в адуктора. Съществува някакъв шанс Венелин Христов да се завърне за мача с Ямбол. В движение ще се разбере дали може да играе още срещу Черноморец. Той тепърва започва да тренира с топка, така че ще разберем. Няма да правим нищо прибързано, защото искаме да се възстанови по най-добрия начин“, завърши треньорът на Спартак.

Академик Пловдив надделя в здрава битка в Плевен

Предишна статияЕвгени Хаджирусев: Подаряваме пореден мач
Следваща статияЙордан Янков: Моето желание е младите да се развиват
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."