15.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоБългарияАлександър Дяковски: Планът ни не се получи

Александър Дяковски: Планът ни не се получи

С оглед на обстоятелствата бяхме решили да си изберем отровата, коментира наставникът на Спартак

Спартак допусна четвърто поражение в НБЛ, след като отстъпи на Рилски спортист със 79:119. Треньорът на плевенчани Александър Дяковски, че с оглед на ситуацията тимът му не е имал много варианти за противодействие в защита. 

С оглед на обстоятелствата бяхме решили да си изберем отровата и да пазим повечето време зона. Планът беше да защитаваме повече наказателното поле и да разчитаме на по-ниска успеваемост на Рилски от тройката. Това не се получи, защото успеваемостта на домакините, както виждаме, бе 56%, което доведе до тази загуба. Това е най-вече, но в момента положението е такова, че в защита нямаше как да се противопоставим по друг начин“, заяви Александър Дяковски по повод срещата в Самоков. 

Категоричен Рилски не се затрудни с оредял Спартак (видео)

Въпреки загубата, Любен Пасков изигра най-силния си мач за плевенчани през този сезон, отбелязвайки 26 точки.

Неприятна загуба за нас, но смятам, че една от причините за нея е това, че преди повече от седмица голяма част от отбора изкара коронавирус и все още се възстановяваме. Това обаче не омаловажава успеха на Рилски спортист, който игра изключително агресивно. Освен това, имаха и висок процент от стрелба, а и в края на мача не ни стигнаха и силите“, бе мнението на крилото. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани