Александър Дяковски: Две неща могат да ни извадят очите

Трябва да вземем сериозни мерки, заяви треньорът на Спартак

872

Определено тежък старт, но с оглед на това, което показахме, нищо изненадващо. Може да е изглеждало в един момент, че те имат повече желание, но това е било така, защото в голяма част от срещата нашата игра не се получаваше и двете фази. В нападение не движихме топката. Те играят в голяма част от времето със смени и трябва да движим повече топката, а не да разчитаме на един на един в последните секунди на атаката. Това като цяло е ниско процентно и не натоварва защитата. Освен това, води до тежки нападения, лесни транзиции за другия отбор, който много добре тича на бърза атака и се възползваше от това нещо. В защитата най-големият ни проблем днес бе борбата. Те имат 18 точки от втори шанс, особено в моментите, в които се върнахме в мача, но след това позволихме да ни овладеят топката под нашия кош и да ни отбележат„, заяви треньорът на Спартак Александър Дяковски след загубата на своя тим от Берое със 76:89 на старта в НБЛ.

Димитър Маринчешки си извади малкия пръст в неделя, днес стисна зъби и игра. Божидар Аврамов започна да тренира вчера, не беше тренирал една седмица. Определено Берое изглеждаше доста по-сработен от нас. Може и това да е изиграло своята роля, но тези неща, заради които страдахме в тази среща, реално са доста елементарни. Липсата на движението на топката в нападение и загърбването в защита са двете неща, които могат да ни извадят очите. Това са много сериозни слабости“, добави наставникът на плевенчани.

За следващия мач ще трябва да променим основно тези неща. Ние определено не играем успешно срещу подобен вид защита. Другите отбори също ще се опитат да използват това срещу нас, затова трябва да вземем сериозни мерки„, завърши Александър Дяковски.

Берое даде старт на сезона в НБЛ с победа

Предишна статияМартин Сотиров: Берое ще става по-силен
Следваща статияСимеон Илиев: В защита бяхме под всякаква критика
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."