12.6 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоБългарияАлександър Дяковски: Да сме в залата направо си е като шок

Александър Дяковски: Да сме в залата направо си е като шок

Искаме в най-скоро време да влезем в баскетболна форма, пожела си треньорът на Спартак

Александър Дяковски ще продължи да води Спартак, който пое през 2015 г. Треньорът на плевенчани се надявам през новия сезон тимът да надгради като чисто баскетболно ниво.

Ето и какво разкри още той за селекцията и подготовката на Спартак:

Да сме в залата направо си е като шок. Имаме чувството, че от две години поне не сме тренирали. Мисълта ми е, чисто емоционално. Иначе, вече тренираме от няколко дни. Честно казано, очаквах нещата да са по-зле като физическа и баскетболна форма, все пак на никой досега не му се е случвало да има пауза от шест месеца. Дани Пенков ще започне с нас, но в Англия има проблеми с тази ситуация и ще бъде там онлайн. Докога, не се знае още, но след това ще се присъедини към тима. Доволен съм от селекцията. Всички, които искахме да са в отбора, са част от него”, коментира Александър Дяковски.

Основно ще се подготвяме в залата. Искаме в най-скоро време да влезем в баскетболна форма. Разбира се, не подценяваме въобще физическата част, но определено тренировките извън залата ще бъдат доста по-малко в сравнение с другите. Не се притеснявам. Голяма част от играчите са доста опитни и ще се справим с подготовката до началото на сезона”, допълни наставникът на Спартак.

На фона на ситуацията, шансът да няма турнир в Плевен тази година е голям, защото ние го правим основно заради хората. За мен е абсолютно безсмислено да се прави такъв турнир без публика”, сподели треньорът на плевенчани.

Една от целите ни за новия сезон е да наградим чисто баскетболно като ниво. Нещо, което не успяхме през последния. Иска ми се в нападение да променим нещата, особено в движението на топката, където не се справихме много добре. Заради това бяхме много предвидими за останалите отбори и изпитвахме много проблеми. От тези тежки нападения получавахме лесни кошове. Така имахме проблеми и с транзицията в защита. Това е едно от най-основните неща, които ще искаме да променим”, каза още Александър Дяковски.

Отборите от Топ 4 са сериозни. Това са Берое, където тази година основната тежест ще падне върху чужденците за разлика от миналата година, Рилски спортист направи много силен сбор от български играчи, Левски запази голяма част от баскетболистите си от последния сезон. Те доминираха сериозно допреди да приключи първенството и ако с новите попълнения са направили ъпгрейд на някои позиции, там ще бъде още по-сериозно превъзходството. И Балкан, разбира се, запазиха българите и с добавянето на Станимир Маринов изглежда много добре. Академик Пловдив правят доста интересен и атлетичен отбор. С останалите не съм много запознат”, смята специалистът.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани