10.7 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияАлександър Груев организира спортен ден за хора със затруднения

Александър Груев организира спортен ден за хора със затруднения

Събитието ще се проведе на 5 юни в Пловдив

Помощник-треньорът на Академик Пловдив Александър Груев организира спортен ден за хора с интелектуални затруднения под мотото „БАСКЕТБОЛЪТ Е ЗА ВСИЧКИ“.

Събитието е свързано с програмата за спортен мениджмънт на FIBA – TIME OUT 2.0, в която бившият гард е участник като представител на Българската федерация по баскетбол.

Спортният ден ще бъде тази събота (5 юни), като ще стартира от сутринта, в 10.00 ч. и ще се проведе в Младежки център Пловдив.

Според Александър Груев, адаптираният спорт е нещо, на което трябва да се обърне по-голямо внимание. Това е и една от идеите на събитието – да популяризира спорта за хора с интелектуални затруднения.

Участници в спортния ден ще бъдат „Специалния Отбор“ на Тина Димитрова, участвал на 4 турнира в Италия и един път в Турция, и отборът по адаптиран баскетбол от София, чиято тренировъчна практика е организирана от от сектор „Баскетбол“, сектор „Адаптирана Физическа Активност и Спорт“ на НСА и Спешъл Олимпикс България.

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани