13.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоЕвропаАлександър Гавалюгов и Сборният отбор останаха втори в младежката Евролига (видео)

Александър Гавалюгов и Сборният отбор останаха втори в младежката Евролига (видео)

Tимът на българина отстъпи на Реал Мадрид, който пише история в надпреварата

Александър Гавалюгов завоюва медал в младежката Евролига. Българинът бе част от Сборния тим от таланти „Next Generation“, който обаче отстъпи в дуела за златото на юношите на Реал Мадрид с 60:71 и остана със сребро.

Срещата в Спортната зала в Каунас бе уважена от президента на най-силната клубна надпревара на Стария континент Деян Бодирога.

Александър Гавалюгов бе групата на Сборния тим, но не взе участие в мача. От неговите съотборници Илан Питрус реализира 15 точки плюс 5 борби.

За юношеския състав на Реал Ян Виде се отчете с 19 точки, 7 борби и 6 асистенции.

Александър Гавалюгов се превърна във втория българин в последните три години, който е част от финала в младежката Евролига. През 2021 г. Константин Костадинов триумфира в надпреварата с 18-годишните на Реал Мадрид.

Тази година юношите на „Белия балет“ завоюваха отличието след 4 поредни победи. По този начин испанският клуб стана първият, достигнал до трофея четири пъти.

Реал видя преднината си от 16-2 в началото да се изпарява, но балансираното му нападение надделя в края заедно с усилията му в защита. В крайна сметка селекцията от Мадрид добави короната към трофеите си от 2015, 2019 и 2021 г.

СТАТИСТИКА ОТ РЕАЛ МАДРИД 18 – СБОРЕН ОТБОР 18

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани