13.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоНационални отбориАлександър Везенков: Трябва да направим един колектив, който да се бори докрай

Александър Везенков: Трябва да направим един колектив, който да се бори докрай

Баскетболът е отборен спорт и не може един човек да победи останалите, допълва крилото

Александър Везенков се подготвя с националния ни отбор за предквалификациите за европейското първенство през 2025 г., които ще се проведат през следващата седмица, както и за шампионата на Стария континент през септември. Крилото сподели, че се надява тимът да се бори докрай и да побеждава в решителните моменти. 

Последните 5-6 мача, в които съм играл, винаги падаме с 1-2 точки в края, така че тези моменти трябва да се променят. Баскетболът е отборен спорт и не може един човек да победи останалите. Трябва да направим един колектив, който да се бори докрай и да побеждава в тези финални моменти“, заяви пред Nova Александър Везенков.

България ще приеме Кипър на 25 август от 19.00 ч. в „Арена Самоков“, а три дни по-късно ще бъде домакин и на Румъния. Срещите са от втория етап на пресявките за европейското след три години.

Представителният ни тим ще се завърне на Евробаскет след 11-годишна пауза. На 1 септември „лъвовете“ ще играят срещу Испания в „Арена Тбилиси“ в грузинската столица. Останалите съперници на нашите в група А са домакините, Турция, Испания и Белгия.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани