9.6 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоЕвропаАлександър Везенков с интересна серия в Евролигата (видео)

Александър Везенков с интересна серия в Евролигата (видео)

Българинът има 17 поредни мача в турнира с поне по една тройка

Aлександър Везенков е сред водещите фигури на Олимпиакос през този сезон. Българинът може да се похвали с интересна серия, която белязва представянето му в Евролигата с екипа на гръцкия гранд. 

206-сантиметровото крило има 17 поредни мача в турнира на богатите, в които има поне по една тройка. Тя стартира от 6 кръг в Евролигата, като продължава и досега.

През 2021/2022 в Евролигата Александър Везенков има общо 36 точни стрелби зад дъгата от 87 опита или 41.4%. Най-доброто му постижение до момента през сезона са 4-те му тройки срещу Цървена Звезда при загубата на Олимпиакос със 72:76 на 27 януари.

26-годишният баскетболист записва средно по 12.6 точки, 5.5 борби и 1.5 асистенции в общо 22 срещи на Олимпиакос в Евролигата. Отборът на българина е с баланс от 13-9 и заема шесто място в класирането на най-силната клубна надпревара на Стария континент.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани