19.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоЕвропаАлександър Везенков стана Борец №1 на Финалната четворка в Евролигата (видео)

Александър Везенков стана Борец №1 на Финалната четворка в Евролигата (видео)

Българинът с постижение на финалите в Белград

Александър Везенков завърши първото си участие във Финална четворка в Евролигата, финиширайки четвърти със своя Олимпиакос. Българинът обаче ще запази в своята визитка постижение от финалите в Белград. 

От най-силната клубна надпревара на Стария континент обявиха, че Александър Везенков е Борец №1 на финалите в сръбската столица. 206-сантиметровото крило оставя срещу името си средно по 9.5 отскочили от двата ринга топки в двете срещи – съответно срещу Анадолу Ефес и Барселона.

Освен това, 26-годишният баскетболист допълва сметката на своя Олимпиакос със средни показатели от 12.5 точки и 1.5 асистенции в мачовете от Файнъл Фор в сръбската столица.

Реализатор №1 на последните решаващи мачове в Евролигата стана Никола Миротич от Барселона с общо 45 точки. С най-много асистенции е колегата му Ник Калатес – 22 завършващи подавания. Венсан Поарие от Реал Мадрид е над всички по чадъри, докато в графата с откраднати топки Шакил МакКисик от Олимпиакос е лидер. Наградата за MVP на финалите отиде при Василие Мицич от Анадолу Ефес.

Вижте сами:

Александър Везенков: Това, което се случи в Белград, ми дава мотивация и смелост (видео)

БЕЛГРАД 2022: Везенков с дабъл-дабъл, Олимпиакос приключи четвърти в Евролигата (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани