10.7 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоЕвропаАлександър Везенков сред най-полезните играчи на кръга в Евролигата (видео)

Александър Везенков сред най-полезните играчи на кръга в Евролигата (видео)

Крилото на Олимпиакос с втория най-висок коефициент в турнира тази седмица

Aлександър Везенков се нареди сред най-полезните играчи в Евролигата през последната седмица. 206-сантиметрото крило достигна до втория най-висок коефициент на кръга в най-силната клубна надпревара на Стария континент – 32.

Българинът отбеляза 25 точки при успеха на своя Олимпиакос над Жалгирис със 74:72 като гост в Каунас. Освен това, той допълни сметката си с 8 борби, 2 асистенции и 2 откраднати топки за 30 минути на паркета като титуляр.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Turkish Airlines EuroLeague (@euroleague)

При стрелбата си националът бе 9/9 от средно разстояние, 2/7 от тройката и 1/1 от линията за изпълнение на наказателни удари. В добавка, Александър Везенков се превърна в автор на последния кош в срещата, дал разликата в резултата.

В тази среща 27-годишният баскетболист премина и границата от 2000 точки в кариерата си в най-силната клубна надпревара на Стария континент.

MVP на 29 кръг в Евролигата стана Джанан Муса от Реал Мадрид, който оформи КПД 38 при победата на Реал Мадрид над Армани Милано с 91:87. След себе си Александър Везенков оставя играчи като Уейд Болдуин (Макаби Тел Авив), Йосуфа Фал (АСВЕЛ) и Ели Окобо (Монако).

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани