13.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоЕвропаАлександър Везенков сред кандидатите за приза Реализатор №1 в Евролигата (видео)

Александър Везенков сред кандидатите за приза Реализатор №1 в Евролигата (видео)

Той превръща опасен отбор като Олимпиакос в истинска заплаха, категорични са анализаторите

В седмицата, в която в Европа ще се изиграят турнирите за Купите, в Евролигата настъпва пауза. От най-силната клубна надпревара на Стария континент използват това, за да погледнат към най-добрите до момента. 

Сред кандидатите за приза Реализатор №1 на сезона е и националът Александър Везенков. Крилото на Олимпиакос заема второ място сред стрелците в турнира на богатите със средно по 18.4 точки.

„Крилото е сред ключовите фигури в нападението на Олимпиакос и се намира в най-добрата година в кариерата си. Везенков е подобрил с над 4 точки своята средна успеваемост в стрелбата в сравнение с тази през 2021/2022 (б.а. – по 13.7 на среща). Българинът дава много на Олимпиакос, както под коша, така и далече от него, с едно от най-бързите израствания в спорта. Той превръща опасен отбор като Олимпиакос в истинска заплаха„, пишат анализаторите от официалния сайт на Евролигата за Спортист №1 на България за 2022 г.

Освен сред реализаторите в Евролигата, Александър Везенков се намира и на върха в класацията по борби – със средно по 7.4 овладени отскочили от двата ринга топки. Статистиката си до момента той допълва и с по 1.8 асистенции в общо 23 мача на гръцкия гранд в надпреварата.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани