19.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоБългари в чужбинаАлександър Везенков се превърна в кошмар на ПАО в Гърция (ВИДЕО)

Александър Везенков се превърна в кошмар на ПАО в Гърция (ВИДЕО)

22 точки за крилото и победа в дербито за Олимпиакос

Александър Везенков и Олимпиакос спечелиха дербито на 8 кръг в гръцкия елит, след като удариха Панатинайкос с 68:66. Двубоят се проведе в Двореца на мира и дружбата в Пирея, като донесе осма поредна победа на отбора на българина в шампионата на южната ни съседка през този сезон.

206-сантиметровото крило бе безпощаден за Олимпиакос и поведе колоната на реализаторите с 22 точки. Освен това, българският национал допълни статистиката си със 7 борби, 2 асистенции и 4 откраднати топки за 38 минути на паркета. При стрелбата си той бе 4/10 от средно разстояние, 2/4 от тройката и 8/9 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите колеги Мустафа Фал се разписа със 17 точки и 9 борби.

Дуейн Бейкън бе най-резултатен за Панатинайкос с 20 точки и 5 борби. Нейт Уолтърс и Парис Лий, като първият грабна и 7 борби. Йоргос Папаянис остана с 11 точки и 7 борби.

Двата отбора изнесоха интересен двубой с множество обрати, като в последната четвърт Олимпиакос стигна до аванс от 5 точки, воден от Александър Везенков, Мустафа Фал и Костас Слукас. „Детелините“ не се отказаха и се доближиха на 1 точка 0.5 секунди преди сирената след тройка на Дуейн Бейкън. Алек Питърс вкара веднъж от фаул линията и това всичко.

Олимпиакос е лидер в класирането на гръцкия елит, без допуснато поражение. На 11 декември Александър Везенков и компания ще гостуват на ПАОК. 

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – ПАНАТИНАЙКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани