21.4 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоЕвропаАлександър Везенков продължава с Олимпиакос до 2024 г.

Александър Везенков продължава с Олимпиакос до 2024 г.

Двете страни са стигнали до договорка за удължаване на договора на крилото

Александър Везенков и Олимпиакос направиха важен ход към общото си бъдеще. Според Оnsports.gr., 206-сантиметровото крило и ръководството на гръцкия гранд са постигнали споразумение до лятото на 2024 г. 

Според информацията, сделката включва и увеличение на възнаграждението на българина – около 2.7 млн. евро за следващите три години. Освен това, в договора има клауза за откупуване при оферта към играча от тим от НБА или в случай, че той иска да продължи отвъд океана.

Александър Везенков носи екипа на Олимпиакос през последните три сезона. През 2020/2021 той става MVP на своя тим в Евролигата, записвайки средно по 11.5 точки, 5.4 борби и 1.1 асистенции в общо 31 мача на „червено-белите“ в турнира.

В кариерата си досега 26-годишният баскетболист преминава още през Барселона и Арис. Носител на Суперкупата на Испания през 2015 г. MVP в гръцката лига в същата година. 3 пъти става Най-добър млад играч в Гърция. Най-прогресиращ състезател и реализатор №1 в южната ни съседка преди шест години.

Избор №57 в драфта на НБА на Бруклин през 2017 г. В началото на тази година правата му бяха трейднати в Кливланд в сделката около Джеймс Хардън, включваща няколко отбора от лигата.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани