24.7 C
София
вторник, април 16, 2024
НачалоБългари в чужбинаАлександър Везенков отново на ниво, Олимпиакос се върна към победите в Гърция

Александър Везенков отново на ниво, Олимпиакос се върна към победите в Гърция

Българинът със 17 точки срещу Лариса

Александър Везенков и Олимпиакос се върнаха на победния път в Гърция. Българинът и отборът му не проявиха милост към Лариса след 101:70 като гости в мач от 9 кръг на шампионата в южната ни съседка.

206-сантиметровото крило достигна до двуцифрен точков актив за Олимпиакос за осми пореден път през 2021/2022. Александър Везенков отбеляза 17 точки, като бе 3/4 от средно разстояние, 3/4 зад дъгата и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Към статистиката си 26-годишният баскетболист добави още 3 борби и 1 асистенция. Всичко това той постигна за 21 минути на паркета като титуляр.

От неговите колеги Тайлър Дорси се отчете с 20 точки. Янулис Ларенцакис вкара 14.

Девонте Грийн бе най-резултатен за Лариса с 20 точки и 8 борби. Джейлън Хъдсън остана с 16.

Александър Везенков и компания стартираха второто полувреме със серия от 21-7, дело на българина, Тайлър Дорси и Янулис Ларенцакис, което им донесе аванс от 21 точки за 63:42. Разликата дори набъбна до 36 точки в последната част за 99:63, а това се оказа достатъчно за победата.

Олимпиакос е с баланс от 7-1 и се изравни на върха в класирането на гръцкия елит с Промитес Патра. На 12 декември Александър Везенков и колегите му ще приемат Аполон Патра. 

СТАТИСТИКА ОТ ЛАРИСА – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани