12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългари в чужбинаАлександър Везенков обра наградите за миналия сезон в Гърция

Александър Везенков обра наградите за миналия сезон в Гърция

Крилото бе отличен за успехите си с Олимпиакос през 2021/2022

В Гърция се подготвят за старта на сезона, който ще бъде открит с мачовете от турнира за Суперкупата на страната в Родос. Броени часове преди началото на надпреварата от лигата в южната ни съседка наградиха най-добрите играчи за миналия сезон. Сред отличените бе и националът на България Александър Везенков.

206-сантиметровото крило получи наградата за MVP на 2021/2022 в гръцкия шампионат. През последната година той бе с ключов принос за спечелените от Олимпиакос титла и Купа на Гърция. На сметката си в местния шампионат Александър Везенков оставя средно по 15.5 точки, 7 борби и 1.9 асистенции в общо 29 мача.

Александър Везенков – MVP на 2021/2022 в Гърция

27-годишният баскетболист допълни колекцията си от отличия от миналия сезон в Гърция с тези за Най-прогресиращ и най-популярен играч. Освен това, Александър Везенков попадна в Идеалната петица на първенството.

Александър Везенков начело на Идеалния отбор на сезона в Гърция

Александър Везенков не бе единственият представител на Олимпиакос по време на награждаването. Неговият съотборник Томас Уолкъп стана Най-добър защитник в Гърция през 2021/2022. Костас Слукас също намери място сред 5-те най-полезни състезатели на сезона.

Избраха Везенков за най-прогресиращ играч на последния сезон в Гърция

2022/2023 за Александър Везенков и Олимпиакос вече е съвсем близо. По-късно днес от 21.00 ч. крилото и съотборниците му ще излязат срещу Промитеас Патра във втория полуфинал на турнира за Суперкупата на Гърция. Преди това от 17.00 ч. Панатинайкос ще спори с Колосос Родос.

Александър Везенков стана най-популярният играч в гръцката лига

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани