13.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоЕвропаАлександър Везенков над всички за Олимпиакос в Берлин (видео)

Александър Везенков над всички за Олимпиакос в Берлин (видео)

Крилото на крачка от дабъл-дабъл срещу АЛБА

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Серията от четири поредни успеха на Александър Везенков и Олимпиакос в Евролигата бе спряна. Българинът и отборът му загубиха от АЛБА Берлин със 75:90 като гости в мач от 29 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент. Гръцкият гранд е с баланс от 16-10 и заема четвърто място в класирането, докато германците са 14-ти с 11-16.

НАЙ-ДОБРИ: Александър Везенков поведе колоната на реализаторите за Олимпиакос, като бе близо до дабъл-дабъл – 19 точки и 9 борби плюс 1 асистенция и 4 откраднати топки за 32 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си крилото бе 6/6 от средно разстояние, 2/4 от тройката и 1/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите колеги Хасан Мартин се включи от пейката със 17. Тайлър Дорси вкара 11.

Маодо Ло отбеляза рекордните в кариерата си за АЛБА Берлин 27 точки, които гарнира с 5 борби и 7 асистенции. Джейлън Смит се отчете с 15. Оскар Да Силва финишира с 10 точки и 7 борби.

КЛЮЧЪТ: Домакините имаха ден в стрелбата, като приключиха с успеваемост зад дъгата 61% (13/21) срещу 26% (4/15) за Александър Везенков и компания. Освен това, берлинските „албатроси“ овладяха и повече борби в защита – 27 срещу 17 за Олимпиакос.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 15 март Александър Везенков и Олимпиакос ще играят срещу Жалгирис в Каунас, докато три дни по-късно АЛБА Берлин ще гостува на Баскония.

СТАТИСТИКА ОТ АЛБА БЕРЛИН – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани