17.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоЕвропаАлександър Везенков - МVP на седмицата в Евролигата (видео)

Александър Везенков – МVP на седмицата в Евролигата (видео)

Българинът пребори конкуренцията с КПД 36

Александър Везенков нямаше равен в Евролигата през тази седмица. Силната игра на българина в Казан при успеха на Олимпиакос над УНИКС с 87:84 след продължение го изстреля до званието MVP на 13 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент.

Това е трети подобен приз в кариерата на 206-сантиметровото крило. Предишните два са от 2020/2021, дошли след мачове на гръцкия гранд в турнира на богатите през март и април. Този път, за да достигне до наградата, Александър Везенков остави конкуренцията зад себе си, след като оформи коефициент 36. 

26-годишният баскетболист се развихри срещу УНИКС Казан и навъртя 22 точки на сметката на Олимпиакос, като бе 3/3 при стрелбата си от средно разстояние, 3/7 зад дъгата и 7/7 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Статистиката си Александър Везенков допълни със 7 борби, 3 асистенции, чадър и рекордните за себе си през сезона 5 откраднати топки. Всичко това той стори за 39 минути на паркета като титуляр. 

Вижте го сами:

Александър Везенков: Доволен съм, че помогнах на моя отбор да победи

Супер Везенков даде искрата на Олимпиакос в Казан (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани