12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоЕвропаАлександър Везенков за Принтезис: Той е като отворена книга (видео)

Александър Везенков за Принтезис: Той е като отворена книга (видео)

Надявам се, че в един момент ще мога да постигна поне половината на това, което той е постигнал, споделя българинът

Олимпиакос не успя да достигне до финала в Евролигата, но успя да превърне в емоционално събитие срещата за бронза срещу Барселона. Около 12 000 привърженици на гръцкия гранд наблюдаваха двубоя в Белград, който по всяка вероятност бе последният в кариерата на Йоргос Принтезис в Евролигата.

Някои от баскетболистите, които взеха участие във Финалната четворка в Евролигата, споделиха своите истории с Йоргос Принтезис. За него говори и Александър Везенков, с който делят една съблекалня в Олимпиакос.

Той е като отворена книга, винаги е готов да помогне на всеки. Благодаря му, защото през този сезон той играе много малко, това бяха трудни месеци за него, но винаги е насреща. Йоргос ми помага много, винаги е до мен, за да ми даде съвет и да вървя напред. Знам, че доста играчи на това ниво са егоисти, така че малко хора биха направили това, което той прави„, казва Александър Везенков.

Играем на една и съща позиция и това ни позволява да споделяме опит. Надявам се, че в един момент ще мога да постигна поне половината на това, което той е постигнал. Знаехме, че трябва да спечелим, заради феновете и заради Йоргос, вкусът е горчив, но трябва да продължим„, допълва крилото на „червено-белите“.

Емблематичният капитан на Олимпиакос има общо 375 мача в най-силната клубна надпревара на Стария континент, в които записва средно по 9.6 точки, 3.9 борби, 0.9 асистенции, 0.3 откраднати топки и 0.2 чадъра. Във визитката му личат 2 трофея от Евролигата – от 2012 г. и 2013 г., място в Идеалния тим през 2017 г., както и селекция в Отбора на десетилетието (от 2010 до 2020 г.).

Александър Везенков: Това, което се случи в Белград, ми дава мотивация и смелост (видео)

БЕЛГРАД 2022: Везенков с дабъл-дабъл, Олимпиакос приключи четвърти в Евролигата (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани