19.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоБългари в чужбинаАлександър Везенков за Купата на Гърция: Вървим стъпка по стъпка

Александър Везенков за Купата на Гърция: Вървим стъпка по стъпка

Това е първата ни цел през годината, допълва крилото на Олимпиакос

Александър Везенков и Олимпиакос ще се борят за Купата на Гърция в следващите дни. Първото изпитание за българина и неговия тим във Финалната четворка в надпреварата ще бъде АЕК. Срещата е утре (18 февруари) от 20.00 ч. българско време.

26-годишният баскетболист говори пред гръцките медии относно турнира и първия съперник на гранда от Пирея. Ето и какво сподели той:

– Как оценявате надпреварата като предизвикателство? 

– Финалната четворка е голямо предизвикателство за всички отбори. Това е първият трофей за годината и всички тимове имат шанс да го спечелят. За нас това е огромен тест и трябва да сме готови на 100%, за да триумфираме с отличието.

– Какво е мнението ви за АЕК?

– Тези мачове са много специфични. В тях най-важното е кой иска повече победата, кой контролира ритъма и колко ще се раздава на терена. Ако покажем пълния си потенциал, ще победим утре. Тренираме усилено и ще бъдем максимално подготвени за двубоя.

– Какво би означавало за вашия отбор евентуалното спечелване на Купата в неделния финал?

– Това е голямо предизвикателство за нас. Всички искаме много да постигнем това, но трябва да държим главите си наведени, да работим и да вървим стъпка по стъпка. Това е първата ни цел за годината.

– Как оценявате факта, че финалите за Купата на Гърция са във формат Финална четворка след 18-годишна пауза?

– Радвам се, че това е форматът за Купата. Разбрах, че в бъдеще може да има Финална осмица, както се прави в повечето страни по света. Купата трябва да бъде празник за феновете на всички отбори. Важното е това събитие да се превърне в тържество и най-добрите да победят.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани