13.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоЕвропаАлександър Везенков: Защитата печели мачове

Александър Везенков: Защитата печели мачове

Трябва да ставаме по-добри, казва крилото на Олимпиакос

Александър Везенков и Олимпиакос заминаха за Санкт Петербург, където утре (12 ноември) от 19.00 ч. ще гостуват на Зенит в мач от 9 кръг в Евролигата. Преди да се качи на самолета за Русия със своите колеги крилото сподели очакванията си за срещата пред гръцките медии.

Труден мач срещу много добър отбор, който показа какво може през миналия сезон, както и до момента през този. Зенит разполага с много добри играчи, много добър треньор и за да спечелим, ще трябва да се раздадем на 100%. Трябва да бъдем напълно готови да следваме плана на треньора Йоргос Барцокас. Аз съм оптимист„, заяви Александър Везенков.

Трябва да контролираме темпото на игра и да се раздадем в защита. Това печели мачове. У дома сме успешни, но при гостуванията не се справяме толкова добре. Зенит има доста талант, имат баскетболисти, които могат да вкарват топката в коша по много начини. Трябва да овладеем борбата, да се раздадем в отбрана и да ги ограничим“, каза още крилото на Олимпиакос, който е с баланс от 6-2 и заема второ място в класирането на турнира на богатите.

Има още какво да подобряваме в играта си. Все още сме в началото на сезона в Евролигата. Трябва да ставаме по-добри. Все още не сме показали нищо. Готови сме да печелим още и да се развиваме. Ето защо гледаме към следващия мач, който е най-важен“, завърши Александър Везенков.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани