4.8 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоЕвропаАлександър Везенков: Евробаскет ми помогна да поемам още малко отговорности

Александър Везенков: Евробаскет ми помогна да поемам още малко отговорности

Искам да помагам на моя отбор, казва още крилото на Олимпиакос

Александър Везенков бе с ключов принос за успеха на своя Олимпиакос в гръцкото дерби на 32 кръг в Евролигата срещу Панатинайкос с 81:73. Българинът остави на сметката на гранда от Пирея 19 точки, 3 борби и 1 асистенция за 24 минути на паркета като титуляр.

Искам да помагам на моя отбор. Трябва да допринасяш по всякакъв начин. Винаги започваме със защитата. Най-важното е да завършим редовния сезон добре. Може би сме спрели да играем с тази интензивност, която показвахме в началото. Не разчитаме само на стрелба. Това никога не е било нашата философия. В някои мачове ще вкараме 110 точки, в други – 60, целта е да побеждаваме и по двата начина. Защитата е това, което ни движи„, заяви баскетболистът на Олимпиакос. 

„Работя и върху изстрелите си от 8-9 метра. Опитваме се да ги усъвършенстваме и да се случват по-често. Имаме много добри отношения с Томас Уолкъп. Опитваме се да разузнаваме противника„, каза още Александър Везенков. 

„Не говорим за потенциални съперници в плейофите. Ние сме скромни и жадни. Който и да е, ще сме готови на 100%. Предстои ни дълъг път до Финалната четворка. Евролигата е много конкурентна, няма лесен съперник“, добави крилото.

Преодолях полуфинала в Белград от миналия сезон. Евробаскет също ми помогна да поемам още малко отговорности. Най-важното е да побеждаваме„, завърши Александър Везенков.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани