9.1 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияАлбена Брънзова: Трябва да достигнем отново класата и постиженията на българските баскетболистки...

Албена Брънзова: Трябва да достигнем отново класата и постиженията на българските баскетболистки от миналото

Със сестра ми Гергана от години обсъждаме как да споделим своя опит, каза още новият мениджър „Развитие на женския баскетбол“ към БФБ

Първата българка, избрана в драфта на женската НБА от Ню Йорк Либърти през 1998 г. под №29, Албена Брънзова ще изпълнява ролята на мениджър „Развитие на женския баскетбол“ към БФБ. Бившата състезателка на руския Оренбург и на унгарските Печ и Шопрон бе представена по-рано днес на пресконференция в Пресклуб България. 

Радвам се, че бях толкова топло приета от ръководството на БФБаскетбол и лично от президента на федерацията Георги Глушков“, сподели Албена Брънзова и уточни, че стратегията за развитието на женския баскетбол е разработена от известни наши национални състезателки. 

Със сестра ми Гергана от години обсъждаме как да споделим своя опит и да помогнем на младите състезателки да развиват своите умения и способности. Има здрава основа, трябва да надградим и да достигнем отново класата и постиженията на българските баскетболистки от миналото. Очаквам равностоен финал между Берое и Монтана, с интерес ще гледам как ще се представят баскетболистките на двата отбора“, добави Баскетболистка №1 на България за 2007 г. 

ПрезGoogle
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани