9.2 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоЕвропаАкадемик oтстъпи на израелци в Балканската лига (видео)

Академик oтстъпи на израелци в Балканската лига (видео)

Пловдивчани не успяха срещу Ирони Нахария у дома

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Академик допусна трета загуба в Delasport Балканска лига през този сезон. В своята зала „Сила“ тимът на Йордан Янков не успя срещу Ирони Нахария след 61:76 в мач от група B на турнира. Пловдивчани имат в актива си и 5 победи, като заемат първо място в класирането в своя поток.

НАЙ-ДОБРИ: Николай Николов бе близо до дабъл-дабъл за Академик Пловдив след 14 точки и 8 борби. Васил Бачев добави 13 и 6 асистенции. Тони Гуджино се отчете с 12 точки и 7 борби.

Йогев Охайон и Томер Коен бяха най-резултатни за Ирони Нахария с по 16 точки, като първият направи и 6 асистенции. Алекс Чубревич се разписа с 11 и 7 борби. Стивън Брънч остана с 10 точки и 11 борби.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Двата състава стояха равностойно на паркета в началото и в средата на първата част имаха по 11 точки в сметките си. След това гостите направиха серия от 8-0, която им даде предимство за 24:15. През втория период домакините на два пъти сведоха пасива си до 5 и 6 точки чрез Николай Николов, Васил Бачев и Тони Гуджино, но Ирони Нахария фиксира 39:30 чрез Йогев Охайон и Алекс Чубревич.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата Академик вкара 14 безответни точки, за да се доближи на 4, но израелците отвърнаха със 12-0, за да достигнат до двуцифрен аванс. Пловдивчани продължиха да се борят и през последната четвърт, в която чрез Васил Бачев, Тони Гуджино и Томислав Минков сведоха пасива си до 57:61 След това Йогев Охайон, Томер Коен и Стивън Брънч отново изстреляха напред отбора си за 59:74 и оттам връщане нямаше.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 22 декември Академик Пловдив ще приеме Сигал Прищина. 

СТАТИСТИКА ОТ АКАДЕМИК ПЛОВДИВ – ИРОНИ НАХАРИЯ

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани