7.9 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияАкадемик се върна към победите в НБЛ (видео)

Академик се върна към победите в НБЛ (видео)

Пловдивчани надвиха Ямбол като гости

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Академик спря серия от седем поредни загуби в НБЛ. Отборът на Йордан Янков надви Ямбол с 90:85 като гост в първия мач от 25 кръг в родния елит. Пловдивчани са с баланс от 7-16, колкото има и последният им съперник.

НАЙ-ДОБРИ: Тайлър Криймър завърши с 19 точки и 5 борби за Академик Пловдив. Николай Николов вкара 16. Тони Гуджино оформи дабъл-дабъл – 15 точки и 12 борби. С по 13 точки се разписаха Васил Бачев и Евгени Хаджирусев, като вторият добави към сметката си 8 борби и 5 асистенции.

Декуан Морис също стигна до двойните показатели за Ямбол – 21 точки и 10 борби. Иван Лилов го последва с 20 и 7 борби. Павел Маринов се отчете със 17 точки.

РАЗВИТИЕТО: Серия от 10-0, дело на Трей Сампсън, Декуан Морис и Павел Маринов, даде предимство на Ямбол, който спечели първата част с 18:10. През втория период пловдивчани се доближаваха на 1-2 точки на няколко пъти, но домакините не се забавиха и чрез Декуан Морис и Иван Лилов отново стигнаха до преднина от 10 точки. Академик се вдигна и чрез Васил Бачев, Тайлър Криймър и Николай Николов фиксира 39:41 на голямата почивка.

След паузата ямболии направиха серия от 15-4, благодарение на Трей Сампсън, Декуан Морис, Иван Лилов и Павел Маринов, за преднина от 13 точки и 56:43. Гостите обаче стояха близо чрез Тони Гуджино, Евгени Хаджирусев и Томислав Минков, но Декуан Морис и Александър Матушев бяха точни за 62:56 в полза на Ямбол.

През последната четвърт Академик се вдигна на щурм и чрез Васил Бачев, Тони Гуджино, Тайлър Криймър и Николай Николов стигна до обрат за 72:71. Декуан Морис и Павел Маринов обаче бяха точни за 74:72 за ямболии. Николай Николов постави равенство на таблото за 74:74, но 5 безответни точки на дуото Павел Маринов и Иван Лилов направиха 79:74 за тима от Града край река Тунджа. Последва реакция от другата страна и серия от 9-0 за Академик за 82:79, след като Евгени Хаджирусев, Тайлър Криймър и Васил Бачев отбелязаха. С два успешни наказателни удара на Евгени Хаджирусев фиксира 86:81, но 4 поредни точки на Иван Лилов и Трей Сампсън дадоха нов шанс на Ямбол след 85:86. Томислав Минков не трепна от фаул линията на 4 пъти във финалните секунди и подпечата успеха на Академик с крайното 90:85.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Пауза в шампионата заради турнира за Купата на България, който ще бъде в София през следващата седмица. На 1/4-финалите в надпреварата на 21 март (вторник) от 20.15 ч. Ямбол ще излезе срещу Балкан в „Арена София“. 

Следващият мач на Академик пък ще бъде на 29 март у дома срещу Черно море Тича.

СТАТИСТИКА ОТ ЯМБОЛ – АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани