9.6 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоБългарияАкадемик пребори Черно море Тича

Академик пребори Черно море Тича

Пловдивчани спечелиха за трети път в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Академик спечели за трети път в НБЛ през този сезон. В своята зала „Сила“ отборът на Йордан Янков се наложи над Черно море Тича с 91:79 в последния мач от 6 кръг в родния елит. Пловдивчани имат в актива си и 3 загуби, което ги поставя на шесто място в класирането, докато „моряците“ са с баланс от 1-6 и са осми.

НАЙ-ДОБРИ: Николай Николов, който днес празнува имен ден, даде тон на Академик със 17 точки и 9 борби. Васил Бачев и Адриян Секулов добавиха по 16. Неманя Бешович и Томислав Минков вкараха по 14 точки, като вторият овладя и 9 борби.

Мартин Коцев и Мартин Йорданов бяха най-резултатни за Черно море Тича с по 15 точки, като първият остана на крачка от трипъл-дабъл след 9 борби и 10 асистенции.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Варненци стартираха по-добре и поведоха с 12:6, водени от Мартин Стефанов, Венелин Христов и Мартин Коцев. Пловдивчани обаче не се забавиха и обърнаха нещата в своя полза за 20:16 чрез Томислав Минков и Адриян Секулов. През втория период Академик направи аванса си 12 точки чрез Адриян Секулов и Неманя Бешович, но Черно море Тича остави разликата под 10 точки чрез Мартин Стефанов, Мартин Коцев и Лъчезар Тошков за 39:48 след 20 минути.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата гостите сведоха пасива си до 4 точки чрез Мартин Коцев и Мартин Йорданов. Васил Бачев, Неманя Бешович и Николай Титков все пак държаха лидерството на Академик за 67:57. През последната четвърт Черно море Тича се доближи на 6 точки чрез Веселин Георгиев и Мартин Стефанов, но Томислав Минков, Васил Бачев и Николай Николов изведоха тима си до +20 точки, което се окааза достатъчно за крайното 91:79.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 11 декември Черно море Тича ще приеме Рилски спортист, а ден по-късно Академик Пловдив ще гостува на Ямбол.

СТАТИСТИКА ОТ АКАДЕМИК ПЛОВДИВ – ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани