22 C
София
вторник, април 16, 2024
НачалоЕвропаАкадемик Пловдив се отказа от домакинство на квалификацията във ФИБА Къп

Академик Пловдив се отказа от домакинство на квалификацията във ФИБА Къп

Със сигурност мога да кажа, че ще бъде много труден мач, Ираклис е много добър отбор, казва треньорът Йордан Янков

Академик Пловдив се отказа да кандидатства за домакин на един от квалификационните турнири във ФИБА Къп. Новината съобщи за Радио Пловдив наставникът на бронзовите медалисти в НБЛ Йордан Янков.

Първоначално пловдивчани имаха намерение с помощта на общината да подадат документи за такова домакинство, но по-късно са преценили, че като абсолютни дебютанти в Европа и в условията на задаващата се нова вълна от коронавирус, е по-добре да изчакат по-добри времена.

По всяка вероятност София ще бъде домакин на квалификациите, а Академик изтегли за съперник на полуфиналите силния гръцки тим Ираклис.

Със сигурност мога да кажа, че ще бъде много труден мач. Ираклис е много добър отбор с опитен треньор, имат четирима много класни чужденци, както и много класни гръцки баскетболисти. Това не ни сломява и ще се опитаме да се противопоставим, защото ние пък си запазихме основния състав, който ще допълним с едно или две нови попълнения„, заяви Йордан Янков.

ПрезGoogle
ИзточникБНР
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани