14 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоЕвропаАкадемик се бори, но отстъпи на Апоел Холон след продължение

Академик се бори, но отстъпи на Апоел Холон след продължение

Пловдивчани допуснаха първа загуба във втория етап на Балканската лига

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Академик Пловдив се бори до последната секунда, но отстъпи на израелския Апоел Холон с 93:95 след продължение при визитата си в „Тото Арена“. Двубоят бе от програмата на група G в Delasport Балканска лига, а българският състав вече е с баланс от 2-1 в своя поток.

НАЙ-ДОБРИ: Джахий Карсън се разписа с 21 точки, 5 борби и 6 асистенции за Академик Пловдив. Николай Николов, Васил Бачев и Йере Вучица вкараха по 18, като последният грабна и 9 борби. Тони Гуджино приключи с 13 точки и 9 борби.

Нейт Сестина бе най-резултатен за Апоел Холон с 23 точки и 6 борби. Уили Уоркмън добави 20 и 11 борби. Одед Брендуейн остана с 19 точки.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ: 40 минути не бяха достатъчни на двата отбора да определят победител в срещата. Така те стигнаха до продължение след 82:82. В допълнителните 5 минути участникът в Шампионската лига излезе напред с 88:84 след кош на Нейт Сестима. Йере Вучица и Джахий Карсън поставиха ново равенство на таблото за 88:88. Уили Уоркмън и Офеф Фогелман оставиха радостта от успеха в лагера на Апоел. 

И ОЩЕ: Пловдивчани получиха подкрепата на г-жа Румяна Бъчварова, която е посланик на България в Израел и на нейния екип.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 8 април Академик ще приеме Апоел Холон в зала „Сила“.

СТАТИСТИКА ОТ АПОЕЛ ХОЛОН – АКАДЕМИК 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани