3 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияАкадемик Пловдив превъзмогна проблемите и победи Левски (видео)

Академик Пловдив превъзмогна проблемите и победи Левски (видео)

Отборът на Йордан Янков се изкачи до четвърто място в класирането на НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Въпреки късата ротация и контузията на Робертс Фрейманис, Академик се върна на победния път в НБЛ. В своята зала „Сила“ отборът на Йордан Янков надви Левски с 92:87 в отложен мач от 14 кръг в родния елит. Пловдивчани са с баланс от 8-9 и са четвърти в класирането, докато столичани са пети с 9 успеха и 6 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Васил Бачев даде тон на Академик Пловдив с 27 точки и 9 борби. Тони Гуджино добави 22, 10 борби и 5 асистенции. Николай Титков се отчете с 16 точки и 5 асистенции. Томислав Минков финишира с 14 и 8 борби.

Чавдар Костов бе най-добър за Левски с 28 точки и 6 борби. Марио Литъл приключи с 19 и 7 асистенции. Ивица Радич остана с 13 точки и 14 борби.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Домакините бяха по-съсредоточени в началото и чрез Васил Бачев, Николай Титков и Томислав Минков излязоха напред с 15:10. Ивица Радич и Венцислав Петков доближиха Левски за 14:17. Тройка на Адриян Секулов фиксира 20:14 след 10 минути игра. През втория период Академик стигна до аванс от 14 точки чрез Адриян Секулов, Васил Бачев и Тони Гуджино за 30:16. Шампионите отговориха с няколко успешни акции на Ивица Радич за 22:30. В следващите няколко минути последва размяна на кошове, а разликата бе около 8-10 точки. Далечен снаряд на Марио Литъл постави на таблото 39:44.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата Васил Бачев, Томислав Минков и Тони Гуджино държаха Академик напред в резултата. Гостите обаче реагираха и чрез Марио Литъл и Венцислав Петков стигнаха до равенство за 52:52. Пловдивчани отвърнаха с 5 поредни точки, дело на Тони Гуджино и Томислав Минков, за 57:52. Левски не остави съперника да набере инерция и чрез Николай Михайлов и Лъчезар Димитров стигна до ново равенство за 57:57. Николай Титков не трепна от фаул линията за 59:57, но тройка на Николай Михайлов изведе столичани напред с 60:59.

През последната четвърт надлъгването продължи преди Николай Титков, Тони Гуджино и Томислав Минков да поставят бронзовия медалист в НБЛ отново на лидерска позиция за 83:73. Левски не се отказа и се доближи на 5 точки чрез Чавдар Костов и Марио Литъл. Два успешни наказателни удара на Тони Гуджино дадоха малко спокойствие на Академик за 85:78. Ивица Радич върна жеста от другата страна за 80:85, но Томислав Минков и Васил Бачев вкараха за преднина от 9 точки в полза на пловдивчани. 12 секунди преди края Левски се оказа на 4 точки от съперника чрез Чавдар Костов. Успешен наказателен удар на Васил Бачев сложи точка на спора с крайното 92:87. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: Утре (17 февруари) Левски ще гостува на Ямбол, а на 5 март Академик Пловдив ще играе срещу Балкан. 

СТАТИСТИКА ОТ АКАДЕМИК ПЛОВДИВ – ЛЕВСКИ

Робертс Фрейманис аут за неопределно време

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани