8.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияАкадемик отговори на предизвикателството за 1-1 на 1/4-финалите в НБЛ

Академик отговори на предизвикателството за 1-1 на 1/4-финалите в НБЛ

Пловдивчани с 13 тройки срещу своя съперник в мач №2

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Академик Пловдив постигна първа победа в плейофите на НБЛ. В своята зала „Сила“ отборът на Йордан Янков се наложи над Балкан с 87:72, за да изравни за 1-1 в серията от 1/4-финалите в родния елит.

НАЙ-ДОБРИ: Васил Бачев завърши с 26 точки и 6 борби за Академик Пловдив. Тони Гуджино оформи дабъл-дабъл – 17 и 13 борби. Дейшон Найт се отчете с 15 точки и 7 асистенции. Николай Титков направи 10 асистенции.

Дерик Маркс, Амад Рори и Димитър Димитров бяха най-резултатни за Балкан с по 13 точки, като последният грабна и 7 борби.

РАЗВИТИЕТО: Двата състава си размениха по една четвърт през първото полувреме, като след 20 минути игра ботевградчани имаха крехък аванс за 38:36 след кош на Амад Рори. След паузата надлъгването продължи преди Ник Фулард, Васил Бачев и Дейшон Найт да изведат домакините напред с 53:44. Балкан отговори чрез Денислав Вутев, Дивон Уошингтън и Димитър Димитров за 56:60 в края на третия период. През последната част въпреки усилията на Крисчън Джоунс, Амад Рори и Димитър Димитров, Академик не намали оборотите и чрез Дейшон Найт, Васил Бачев и Робертс Фрейманис стигна до успеха.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Решителният трети мач от серията между Балкан и Академик Пловдив ще бъде на 9 май (понеделник) от 19.00 ч. в „Арена Ботевград“.

СТАТИСТИКА ОТ АКАДЕМИК ПЛОВДИВ – БАЛКАН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

7 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани