22 C
София
вторник, април 16, 2024
НачалоБългарияАкадемик и Николай Николов си стиснаха ръцете за още един сезон

Академик и Николай Николов си стиснаха ръцете за още един сезон

Kрилото ще носи екипа на пловдивчани и през 2021/2022

Академик Пловдив продължава да работи по селекцията си за новия сезон. От клуба обявиха, че ще задържат в редиците си и Николай Николов, който ще остане в тима още една година.

Ники Николов беше с основен принос за историческото класиране на отбора и сме горди, че успяхме да го задържим и ще мога да работя с него и през следващият сезон“, заяви наставникът на Академик Йордан Янков за крилото.

196-сантиметровото крило се присъедини към пловдивчани през миналото лято. С Академик Николай Николов игра в турнира за Купата на България, достигна до финал в Delasport Балканска лига и спечели бронз в НБЛ.

На сметката си роденият в Русе баскетболист оставя средно по 9.4 точки, 4.7 борби и 1.1 асистенции в 30 мача на Академик в родния елит през 2020/2021, както и 10.3 точки, 4.2 борби и 1.6 асистенции в 15 срещи в Delasport Балканска лига.

В кариерата си досега Николай Николов преминава още през Дунав, Берое и Академик София. Със старозагорци има Купата на България от 2017 г., сребро в НБЛ и Суперкупата отпреди четири години.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани