5 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоБългарияАкадемик и Николай Николов се разбраха за още една година

Академик и Николай Николов се разбраха за още една година

Пловдивчани започнаха работа по селекцията си с българин

Академик Пловдив започна работа по селекцията си за новия сезон. От клуба обявиха, че ще разчитат и през 2022/2023 на един от българските играчи от миналогодишния си състав – Николай Николов.

„Последните два сезона Ники показа, че е важен за нашата организация. Радвам се, че продължава с отбора и през следващия сезон! Цялата организация пожелава на Ники успешен сезон„, казва треньорът Йордан Янков.

През есента Николай Николов ще стартира своя трети пореден сезон в пловдивския тим. Той става част от него през лятото на 2020 г. С Академик има сребро в Delasport Балканска лига и бронз в НБЛ през 2020/2021.

През 2021/2022 Николай Николов има средно по 9.5 точки, 5.8 борби и 1.2 асистенции в общо 28 мача по родните терени с Академик, както и средни показатели от 11.8 точки, 4.6 борби и 1.3 асистенции в 12 срещи в Delasport Балканска лига.

В кариерата си досега Николай Николов преминава още през Дунав, Берое и Академик София. Със старозагорци има Купата на България от 2017 г., сребро в НБЛ и Суперкупата отпреди пет години.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани