12.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияАдриян Секулов пред BBALL.BG: На игрището няма място за емоции, излизаш и...

Адриян Секулов пред BBALL.BG: На игрището няма място за емоции, излизаш и даваш най-доброто от себе си

Пожелавам си историческо постижение за Шумен, да играем в турнира за Купата и в плейофи на НБЛ, споделя гардът

Адриян Секулов е един от най-добрите подавачи в НБЛ през този сезон. Гардът е и водещ реализатор на своя Шумен през 2022/2023 със средно по 13.9 точки на среща. Неговото представяне бе в основата на победата на „жълто-зелените“ срещу Спартак Плевен миналата седмица.

Шумен сложи край на победната серия на Спартак в НБЛ (видео)

Пред BBALL.BG Адриян Секулов говори за своя тим, за амбициите си и за това докъде може да стигне с него. Ето и какво сподели той:

– В края на миналата седмица Шумен постигна втората си победа в НБЛ. Само категорично начало ли бе причината за успеха ви срещу Спартак? 

– Доброто начало ни повлия на играта до края на мача. Накара ни да повярваме в победата и ни даде настроение. Знаехме, че Спартак Плевен няма да остави нещата след почивката по този начин. Намалиха разликата на 2 точки в третата част, но доброто начало ни помогна да победим.  

– Различна ли е настройката на един играч за мач, когато съперникът срещу него няма загуба?  

– Ние сме професионалисти. Не трябва да има различни начини за подход срещу отбор със или без загуба. Трябва винаги да излизаме мотивирани и да покажем сърце, и добра отборна игра.  

– Ти бе в основата на силната игра на Шумен миналата събота. Имаше ли по-голяма мотивация в теб, излизайки срещу един от бившите ти отбори? 

– Имам само хубави спомени от прекараното време в Плевен, приятели, играчи, треньори и т.н. Уважението винаги ще го има, но когато си на игрището няма място за такива емоции, излизаш и даваш най-доброто от себе си.  

– За втори път през сезона оставаш на крачка от трипъл-дабъл. Мисълта за подобно нещо преминава ли през главата ти и смяташ ли, че може да се случи в някои от следващите двубои в лигата? 

– По време на мач мисля само за отбора и за това как ще бъда най-полезен за победата. Ако направя това постижение в следващите срещи, то ще бъде благодарение на моя отбор, защото без тяхното желание в защита и нападение не може да се постигне.  

– Ти си сред водещите играчи на Шумен този сезон. Как се чувстваш в отбора?

– Чувствам се супер, радвам се и съм благодарен, че имам възможност да покажа това, което мога. Много млад отбор сме, има много настроение в съблекалнята и се разбираме много добре. Гледаме в една посока и се подкрепяме всеки ден.  

– Какъв е като треньор Янко Янков? Какво изисква от вас по време на тренировки?  

– Млад и амбициозен треньор. Изисква най-вече постоянство и желание. Има и голяма роля в цялата школа на Шумен.  

– С всеки изминал мач отборът придобива все повече увереност. Да очакваме ли още по-силен Шумен с напредването на сезона?  

– Опитваме се да надграждаме всеки мач. Все още сме на приливи и отливи, но нещата започват да се получават. Трябва да вярваме в себе си и в отбора, и нещата ще се получат.  

– Предстои ви труден месец, с пет мача с тимове като Балкан, Рилски спортист, Левски, Черноморец и ЦСКА. Какво представяне искаш да видиш от Шумен в тези срещи? 

– Да, декември ще бъде тежък месец за нас, с много силни и класни отбори ще играем. Първо, си пожелавам всички да сме здрави и на линия. Надявам се да покажем това, което показахме в последния мач и ако можем, да надградим във всеки един елемент.

– Лично ти какво би искал да постигнеш с отбора си през този сезон? 

– Да останем всички здрави до края на сезона, защото само така ще можем да постигнем нещо повече. Пожелавам си историческо постижение за клуба и разбира се, да играем в турнира за Купата и в плейофи на НБЛ.  

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани